Jaarverslag 2018 van DV2030

In de vorige nieuwsbrief konden we hem alleen nog maar aankondigen, maar inmiddels staat hij er al enige tijd: het jaarverslag van het programma Duurzame Veiligheid 2030. Mooi vormgegeven en overzichtelijk, krijg je zo snel een beeld van hoe afgelopen jaar is gelopen. De moeite waard om even te kijken!

Meer

Eindrapport nulmeting 'Staat van de assets'

Dankzij investeringen in modernisering en nieuwbouw zijn de fabrieken van de Nederlandse (petro)chemie sinds 2014 aanzienlijk verjongd. Dit blijkt uit recent onderzoek, onder de paraplu van DV2030, naar de staat van de installaties in de Nederlandse (petro)chemie.

Meer

Roadmap 1: duurzaam assetmanagement

Naast het onderzoek naar de staat van de installaties onderzoekt Roadmap 1 in 2019 hoe corrosie onder isolatie nauwkeurig kan worden voorspeld en beheerst.

Meer

Roadmap 2: Robuust toekomstbestendig Brzo-systeem

Met maar liefst 5 acties legt Roadmap 2, naast denken en praten, in 2019 vooral de nadruk op het testen in de praktijk.

Meer

Roadmap 3: transparantie als drijvende kracht

Leren vanuit een open en eerlijke cultuur, delen van gegevens tussen bedrijven en inspectiediensten, en communiceren met de omgeving. Hoe Roadmap 3 transparantie inzet als werktuig voor de veiligheid.

Meer

Roadmap 4: Ruimte voor (petro)chemische clusters

Clusters van chemische bedrijven kunnen voordelen halen uit hun nabijheid. Nadruk ligt in 2019 op het uitwisselen van ervaringen, en het samen organiseren van de veiligheid.

Meer

Roadmap 5: Hoogwaardige kennis

Een inventarisatie van onderzoek op het gebied van veiligheid wordt een belangrijke bouwsteen van de kennis- en innovatieagenda voor de Safety Delta Nederland. Daarnaast wordt er hard gewerkt aan instrumenten om veiligheid te meten.

Meer

Agenda 2019: de plannen in beeld

Door de veelheid aan informatie even het overzicht kwijt? Dan is het zeker een aanrader te kijken naar dit mooi vormgegeven overzicht, waarin alle plannen van de roadmaps visueel op een rijtje zijn gezet.

Meer

Safety Delta Nederland: maak kennis met kwartiermaker Paul Buijsingh

Het nieuwe logo is nog maar het begin: waarschuwingsbord + delta + kleuren bedrijfsleven, wetenschap en overheid + Nederland = SDN. 
Hoe het verder moet, wordt in kaart gebracht door kwartiermaker Paul Buijsing. Klik op 'meer' om te lezen hoe hij dat voor zich ziet.

Meer

Omgevingsveiligheid in het nieuwe topsectorenbeleid

Kennis- en innovatievragen rond omgevingsveiligheid worden opgenomen in de 6de KIA van het missiegedreven topsectorenbeleid. DV2030 en SDN spelen daarbij een belangrijke rol.

Meer

Op de agenda

16-19 juni 2019

Op 18 juni a.s. spreekt Roald Lapperre, Directeur-Generaal Milieu van IenW, op het Loss Prevention symposium in Delft. Dit symposium wordt elke drie jaar gehouden in Europa en is wereldwijd een van de belangrijkste conferenties over Safety en Security in de procesindustrie.
Klik hier voor meer informatie.


25 juni 2019

Schakeldag 2019, georganiseerd door Rijkswaterstaat, met een workshop over Duurzame Veiligheid 2030.
Klik hier voor meer informatie.