Jaarverslag 2019: DV2030 in woord en beeld

Het DV2030-jaarverslag is uit. Lees, en vooral ook: kijk!
Hoe Duurzame Veiligheid in 2019 op volle kracht voortging. Zal de wereld hierna nog helemaal hetzelfde zijn?

Meer

Corrosie onder isolatie

Corrosie onder isolatie: het is niet iets waar de gemiddelde Nederlander dagelijks bij stil staat. Toch is het een factor van belang voor de chemische industrie!
Lees hier over het harde werk aan vernieuwende technieken.

Meer

State of the assets: hoe staan onze installaties er bij?

Op 29 november jl. werd het verlossende woord hierover gesproken, aan de hand van de resultaten van twee onderzoeken. Lees hier het verslag van Veiligheid Voorop.

Meer

Blockchain: een nieuw idee, met grote mogelijkheden

Er zijn redenen genoeg om te stellen dat we elkaar meer moeten vertrouwen. Maar is dat eigenlijk nog wel nodig als we blockchain inzetten?

Meer

Pilots gestart: nu gebeurt Just Culture in het echt!

Just culture: niet straffen, maar leren staat centraal als er iets bijna mis gaat. Vier bedrijven brengen het stappenplan Just Culture in praktijk, en zijn bereid hun ervaringen te delen.

Meer

Ander nieuws: Veiligheidscultuur in de Golf van Mexico

Het Gulf Research Program (GRP) van de National Academies of Sciences, Engineering, and Medicine reikt prijzen uit aan 8 projecten die werken aan versterking van de veiligheidscultuur in de Golf van Mexico.

Meer

Communicatie over de risico's, met omwonenden

Hoe communiceren Brzo-bedrijven en veiligheidsregio's met de mensen in de buurt, als het gaat om de risico's? Crisislab onderzocht het.

Meer

Gemeenschappelijke brandweer in chemiecluster: we willen niet terug, maar willen we verder?

Een brandweer voor alle partijen in een cluster: de voordelen zijn duidelijk. Toch is er ook enige durf nodig om de stap te zetten...

Meer

Synergie in veiligheidsopleidingen

Het bleek een goede stap: roep deelnemers van wetenschap, overheid en industrie bij elkaar, en zie wat we kunnen leren van elkaars opleidingen op veiligheidsgebied. De kansen schuilen vooral in het samen optrekken!

Meer

Lancering Safety Delta Nederland op 18 mei!

Nog even geduld, maar straks is het echt officieel: de SDN!

Meer

Op de agenda

13 maart 2020

De Raad voor de leefomgeving en infrastructuur (Rli) biedt advies 'Greep op gevaarlijke stoffen' aan aan minister Van Veldhoven.

24 maart 2020

Roadmap 1 presenteert tools uit het project ‘Corrosion under Insulation’ aan asset-owners, contractors, en andere geïnteresseerden.

18 mei 2020

High Levelbijeenkomst afronding DV2030 en lancering SDN.